Д-р Мариета Божидарова: „Бабата е била вкопчена в Кристин и не е искала да се транспортира докато не дойдат другите роднини“

Проверяват лекарския екип, който се е отзовал на сигнала за намерената в безпомощно състояние 7-годишна Кристин Георгиева в сливенското село Сотиря.

Пред камерите на bTV началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен д-р Мариета Божидарова обясни: „В момента се събират доказателства и се разпитват служителите на “Бърза помощ”. По стандарт екипът трябва да е при пациента. Бабата е била вкопчена в детето и не е искала да се транспортира 7-годишното до пристигането на другите роднини. Екипът на болницата е бил уведомен за дете в тежко състояние и е очаквал пациента“, коментира д-р Божидарова.

Тя също така подчерта, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 минути. „При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда“, допълни началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен.


image0 (9K)