А. Йорданов: Действията на Кремъл са пряка заплаха за националната ни сигурност

„Основната заплаха за сигурността на България е днешната официална политика на Кремъл, която цели връщане на предишните и сфери на влияние“, заяви Александър Йорданов, бивш председател на НС на конференцията „Секторът за отбрана на Република България – мъчителният преход от посткомунистически към евроатлантически модел на развитие“ организиран от от Атлантическия съвет на България, БАН и Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. Тя се провежда днес във Военния клуб в столицата.

[ad id=“263680″]

„Опасността идва и от прокарването на проруски политически метафори от типа на това, че България може и трябва да бъде някакъв мост или врата на ЕС и НАТО към Русия, от това, че се възобновяват такива корупционни проекти като АЕЦ „Белене“, опитите за отлагане на модернизацията на армията, докато в същото време се наливат милиарди в бездънните руски джобове“, коментира Йорданов.

„Действията на Русия са директно предизвикателство пред Европа, а действията на Кремъл са пряка заплаха за националната ни сигурност“, каза още председателят на „Атлантическият съвет“.

По думите му, все още съществува опасност България да загуби ценностна ориентация и националните си интереси.

Александър Йорданов  http://www.faktor.bg


image0 (9K)