Аякс изтърва Байерн в Мюнхен

Байерн (Мюнхен) и Аякс завършиха наравно 1:1 в среща от група „Е“ в Шампионската лига. Баварците като по чудо не загубиха на своя стадион „Алианц Арена“ и само решителните намеси на Мануел Нойер им донесоха точката.

Матс Хумелс откри за Байерн в 4-ата минута, но Нусаир Мазрауи изравни в 22-ата. До края на срещата Аякс беше по-добрият отбор и куп чисти положения пред вратата на Нойер. В добавеното време на мача удар на Ласе Шоне от фаул се отби от гредата гредата и попречи на Аякс да постигне исторически първи успех в Мюнхен.

[ad id=“225664″]

Бенфика записа първа победа, след като победи с 3:2 АЕК в Атина в другата среща от групата. Гостите още рано взеха солиден аванс след попадения на Харис Сеферович и Алекс Грималдо. В края но полувремето португалците останаха с човек по малко, след като бе изгонен Рубен Диаш.

След почивката АЕК успя да изравни в рамките на 10 минути между 53-ата и 63-ата, когато два гола вкара Виктор Клонаридис. В 74-ата минута Алфа Семедо след самостоятелен пробив донесе 3 точки за Бенфика.


image0 (9K)