АФП: Путин нарече „творческо бръщолевене“ критиките на Г-7

Критиките на държавите от Г-7 към Русия и към политиката на Кремъл бяха определени от президента Владимир Путин като „творческо бръщолевене“, предаде агенция „Франс прес“.

[ad id=“225664″]

Държавният глава смята, че „отново е настъпил моментът за сътрудничество“ и добави, че с вижда в лицето на Доналд Тръмп партньор за преговори.

„Смятам, че е необходимо да спрем това творческо бръщолевене и да преминем към конкретни въпроси, свързани с истинското сътрудничество“, заяви Путин пред репортери в Китай, където участва в среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. Изявлението му бе направено в отговор на журналистически въпрос с настояване за коментар на съвместното изявление на лидерите на Г-7.

[ad id=“263680″]

Припомняме, че на срещата на „голямата седморка“ Тръмп отправи призив Русия да бъде върната във формата, но останалите държави отказаха. Общата позиция бе, че докато украинската криза не намери решение, Москва няма да се върне в този формат.

В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че за Москва Г-7 не интересен и тя се стреми към по-различни формати на сътрудничество като Г-20 например.

[ad id=“237001″]

От Китай пък самият Путин обяви курс към евразийски съюз заедно със страните от ШОС.


image0 (9K)