Афганистанец беше осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Афганистанец беше осъден от германски съд на осем години и половина затвор за убийството на бившата си приятелка, съобщават световните агенции.

Убийството на 15-годишното германско момиче, което беше извършено в аптека в град Кандел през декември 2017 година, потресе Германия.

[ad id=“225664″]

За убийството на Мия Валентин беше подведен под отговорност афганистанецът Абдул Мобин Даводзай. Той твърдеше, че е бил на 15 години при извършването на престъплението, но според направена по време на съдебния процес оценка на възрастта му, той е бил поне на 17 години тогава.

Жертвата е прекратила връзката си с мигранта няколко седмици преди убийството. 12 дни преди да бъде намушкана с нож, тя подала жалба срещу него, включително за обида и заплаха. Според прокуратурата той е действал от ревност и желание за отмъщение.

[ad id=“263680″]

Присъдата идва на фона на друго убийство, което предизвика бурни протести в германския град Кемниц. Там 35-годишен германец беше намушкан до смърт. За убийството му са задържани двама мигранти – от Ирак и от Сирия.


image0 (9K)