„Ауди“ помля учебна кола с трима курсисти във Враца!

Катастрофа с учебна кола е станала на изхода на Враца в посока Мездра. Лек автомобил „Ауди“ е ударил возилото, в което имало трима курсисти. Само бързата намеса на инструктора е спасила младежите.

Инцидентът е станал малко преди разклона за новите гробища. Учебната „Тойота“ била шофирана от младеж, който карал в посока Мездра пише BulNews.bg. Изневиделица насреща му излязло „Ауди“ с врачанска регистрация. Колата се движела точно срещу него и в последния момент инструктурът успял да навие волана и да избегне челен удар. Въпреки това предната лява част на учебното возило поела сблъсъка.

Най-вероятно шофьорът на другата кола заспал и влязъл в насрещното. След удара с „Тойота“-та, „Ауди“-то продължило напред и спряло в храсталаци край шосето.
За щастие всички курсисти и инструктора се разминали без наранявания след инцидента. Водачът на другата кола обаче е откаран в болницата за преглед.

В момента на излизане от Враца в посока столицата има множество разпилени чаркове от двете коли. Полицията също е на място и все още установява причините, довели до тежкия сблъсък.


image0 (9K)