Атлетик Билбао спечели Суперкупата на Испания

Атлетик Билбао осъществи пълен обрат срещу Барселона, за да стигне до крайния успех с 3:2 след продължения и напълно заслужено да триумфира със Суперкупата на Испания.

За „баските“ това е трети триумф в надпреварата, като той дойде след страхотна битка и много голяма драма на стадиона в испанския град Севиля, област Андалусия.

Също така това е първи трофей за новия старши-треньор на Атлетик, Марселино, за когото това беше едва трети мач на кормилото на състава от Билбао.

Финалът ще се запомни с драматичните обрати и красивите голове, както и първия червен картон за капитана на Барселона Лионел Меси с фланелката на каталунския гранд.

В края продълженията нервите на аржентинеца бяха опънати до краен предел и той заби юмрук в лицето на противников играч, пращайки го на земята.

Иначе головата фиеста започна в 40-та минута, когато Антоан Гризман изведе каталунците напред в резултата, но само две минути по-късно Оскар Де Маркос възстанови паритета.

В началото на второто полувреме „баските“ дори поведоха след попадение на Раул Гарсия, но голът правилно не бе зачетен заради много тънка засада.

В 77-мата минута Антоан Гризман отново беше точен, извеждайки Барселона за втори път напред в резултата.

Възпитаниците на Роналд Куман вече виждаха трофея, когато бяха неприятно сюрпризирани в 90-та минута от Асиер Виялибре, който засече центриране от фаул, изпращайки финала в продължения.

Три минути след началото на продълженията Иняки Уилямс донесе Суперкупата на „баските“ след страхотно фалцово изпълнение от границата на наказателното поле, което не остави шансове на Марк-Андре тер Щеген.

До края на мача Барселона натисна, но гол така и не падна, а изнервен от накъсването на играта Меси извърши неспортсменската си проява, която му донесе директен червен картон.


image0 (9K)