Атанасова: Който и да е лидер на БСП, няма шанс срещу ГЕРБ

„Темата за удобството в политиката не може да звучи като въпрос към ГЕРБ – доказали сме, че който и да е лидер на БСП, той няма шанс срещу ГЕРБ на избори.“ Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

[ad id=“263680″]

„От интервюто на господин Кутев чух, че БСП са осъзнали, че само с протестната вълна на улицата могат да постигнат нещо. Темата корупция вероятно е удобна за БСП, но за мен по-значимото е, че въпреки БСП институциите работят“, убедена е Атанасова.

„Тоест корупцията, както твърди Антон Кутев, не е пропила цялата държава, администрация, прокуратурата. И ГЕРБ не е слагал политически чадър над никого“, изтъкна тя. „Нашите структури работят ежедневно, имаме ги на всяко населено място, не се говори с хората само и преди избори, а ежедневно“, посочи Десислава Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ се опасява от заканата на БСП Сметната палата да подхване как се разходват финансовите ресурси по повод 100-те милиона лв. за МВР, отделени извън бюджета, Десислава Атанасова отговори: „По принцип смятам, че чрез протести не се следва да се осигуряват финансови ресурси в който и да е сектор. Поводът, по който бяха отделени повече средства за МВР бе, че има преизпълнение на приходната част благодарение на добрата работа на службите – митници, прокуратура, повече приходи от акцизи, от митнически такси. Така че ако това е логиката, тя е правилна“.
[ad id=“218548″]

Десислава Атанасова подчерта, че няма опасения от евентуална ревизия от страна на Сметната палата, за каквато се обявиха от БСП.

„Мисля, че финансовият министър е доказал, че достатъчно добре се справя с работата си, така че не виждам той или който и да е от администрацията да има опасения от Сметната палата“, спокойна е Десислава Атанасова.

Тя призна, че и 100-те милиона лева повече за МВР, и парите за Зографския манастир, са били предложени от БСП при разискванията за новия бюджет. Те бяха отхвърлени в пленарна зала, а после, след гласуването на бюджета, премиерът Борисов разпореди отпускането на въпросните средства.

„В целия този бюджетен процес е безспорно, че когато той се обсъжда между първо и второ четене, има много предложения. Между другото, тези 100 милиона и допълнителните средства за за Зографския манастир бяха предложения на БСП.

Отпора на БСП срещу Истанбулската конвенция Десислава Атанасова анализира така: „От Партията на европейските социалисти (ПЕС) уличилиха Корнелия Нинова в лъжа. При гласуването (за Истанбулската конвенция) в ПЕС България е участвала с шестима участника, от тях трима са гласували положително.“

„Единствените въздържали са били социалистите от Швеция, никой друг. В изявление на ПЕС уличиха Корнелия Нинова в лъжа – мисля, че по-голям скандал едва ли е имало напоследък, заклейми Атанасова.

По думите ѝ Истанбулската конвенция е „един международен акт, който се ратифицирали изключително много държави, не само членове на ЕС. На тази тема и леви лидери, и председателят на ПЕС (Станишев) е сред хората, които сериозно лобират за ратифицирането й, вицепрезидентът госпожа Йотова – също.“

„Различните мнения в България са нещо добро – това е плурализъм, това е демокрация. Лошото е, когато лицемерието в политиката е силно изразено“, каза Атанасова по повод твърденията за различни позиции, изразени от Корнелия Нинова първо в Лисабон с ПЕС, а после у нас.

[ad id=“218001″]

Десислава Атанасова обяви категорично, че не приема еднополовите бракове, като гарантира, че в „текстовете на Истанбулската конвенция няма нищо такова“.

Във връзка с идеята на коалиционния партньор ВМРО референдум за Истанбулската конвенция, Десислава Атанасова е на мнение, че би било по-правилно средствата, отделени за подобно допитване, да се използват по-целесъобразно – „например за фонд ин витро“.


image0 (9K)