АТАКА към Румен Радев с 3 молби: Сменете турското име на връх Мусала с Иван Рилски! Инициирайте референдум за US базите у нас! Въведете вероучение в училищата!

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров отправи 3 предложения към новоизбрания президент Румен Радев минути след клетвата в Народното събрание на 19 януари.

Сидеров призова държавния глава да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България. Светец, признат от всички православни църкви.

Тази идея на Патриотите е в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприе мерки за смяната.

Навлизайки в окултната сфера, Сидеров спомена, че е чувал от хора, които се наричат феномени, проницатели и т.н., че нещата ще тръгнат към добро, когато се смени името на най-високата точка в България.

Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия.

Другата молба на партия АТАКА към президентската институция е да се инициира референдум с въпроса: „Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?“. Сидеров подчерта, че са на Щатите, а не на НАТО и ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

„Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори“, заяви председателят на националистите.

И третото засега изискване от страна на АТАКА към Радев е да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

„Да си спомни думите и да започне да работи. Ще го подкрепяме ние от АТАКА с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години“, каза още Сидеров.

Според него тези три неща като начало са достатъчни за старт да докажат дали наистина делата се по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

„Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси. Особено въпросът с базите. Те ни правят мишена. При управлението на Обама и Хилъри Клинтън, като държавен секретар, България беше вкарана в една фронтова линия срещу Русия. Това за нас е вредно. Не отговаря на нашия интерес. Закриването на базите ще бъде крачка към една балансирана политика“, смята председателят на АТАКА.

Той коментира, че в изказването на Радев пред парламента можеше да има повече яснота и конкретност.

„Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение“, заяви Сидеров.

Той обърна внимание на факта, че президентът е завършил специално училище зад Океана, което е под шапката на ЦРУ и в което подготвят стратегически фигури в САЩ, а в световните медии беше посочен едва ли не като човека на Русия.

В заключение Сидеров заяви, че не може да си обясни защо българските управляващи, реалната власт, не се съобразяват с вятъра, който духа по света.

„Самият нов американски президент Тръмп каза тези дни, че НАТО е една остаряла система. А тук нашите държавници продължават да се кълнат в тъй наречените евроатлантически ценности, без да виждат накъде духа вятърът. Може утре самите Щати ще развалят Атлантическия договор, може НАТО да не съществува. Трябва да има по-критичен поглед и върху ЕС и върху НАТО. Това бих искал да чуя от български държавник“, призна Сидеров.

За пореден път той призова да се преосмисли членството ни в Евросъюза.  „10 години в Народното събрание съм предупреждавал, че това не е повод за радост, че губим суверенитет, че губим повече, отколкото получаваме, тъй като затварянето на блоковете на АЕЦ ни нанесе милиарди щети.

„Един критичен поглед не означава конфликт с някой съюз, означава търсене на по-добри пътища за България“, завърши лидерът на АТАКА.


image0 (9K)