„Атака” е против сътрудничество с НФСБ и ВМРО на предстоящите избори

„Атака” е против сътрудничество с НФСБ и ВМРО на тези местни избори, а вероятно и на всички други оттук нататък.  Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в ефира на „Здравей, България” по повод на изказването на депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, че нямат против да имат общи кандидатури по места.
„Симеонов и Каракачанов, които постъпиха по този подъл начин, няма как да се надяват на сътрудничество в местните избори. Те помежду си, може би, ще си сътрудничат, но там подозирам една игра от страна на двете партии. Те ще бъдат подпомогнати от Цветан Цветанов”, посочи Сидеров.

По думите на лидера на „Атака” Валери Симеонов се е сближил с Цветан Цветанов по време на срещата им в Жеравна и вероятно лидерът на НФСБ ще атакува ГЕРБ. „Така изглежда, защото веднага след тази среща Симеонов излезе с революционно изказване как на есен ще разгледат подкрепата си и то заедно с ВМРО. Това означава, че и двете партии обмислят извиване на ръце, или притискане, или някаква своя играя, в която участва и Цветанов. Имам данни за места в страната, където ВМРО и НФСБ ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. Знаете, че в структурите на ГЕРБ някъде има разпукване. Това ще бъде използвано и Цветанов ще търси реванш. На тези места Цветанов, неофициално, ще ги насочва към гласуване към НФСБ и ВМРО, които в комбинация ще играят срещу ГЕРБ на много места ”, заяви Волен Сидеров.

Според лидерът на „Атака” изключването на депутатите им от ПГ на „Обедините патриоти” е причина за засилване на влиянието на ДПС в парламента.„В периода, в който ние като „Обединени патриоти”, коалиция създадена от мен, изместихме ДПС като трета сила в парламента. Това вече не е така, особено след като Каракачанов и Симеонов застанаха гордо пред медиите и обявиха, че изключват Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов от парламентарната група. ДПС са дали банкет в същия ден”, каза Сидеров.


image0 (9K)