Асад: Агресията на Запада ще засили решимостта на сирийците да отстояват независимостта си

Преговори в Дамаск между лидера на страната и председателя на комисията по национална сигурност и външна политика на иранския меджлис Алаеддин Боруджери

[ad id=“225664″]

Агресивните действия на някои Западни страни срещу Сирия само ще усилят решимостта на сирийците да отстояват суверенитета на своята страна. Това, както съобщи агенция SANA, е заявил в понеделник президентът на републиката Башар Асад, предава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

[ad id=“236999″]

Според неговите думи, скорошните атаки „само ще усилят решимостта на сирийците да отстояват националния суверенитет и правото да решават сами своето бъдеще“. Сирийският лидер е провел преговори в Дамаск с председателя на комисията по национална сигурност и външна политика на иранския меджлис (парламент) Алаеддин Боруджери.

След нейния край страните са потвърдили „стремежа на Сирия и Иран към укрепване на двустранното стратегическо сътрудничество“.

[ad id=“263680″]

Според информацията на агенцията Боруджери е заявил по време на срещата с Асад, че „заговорът на САЩ и техните съюзници и регионални пособници е претърпял поражение в Сирия“. Според неговите думи „това се е случило благодарение на издържливостта на съпротивителните сили и разгрома на терористите“.


image0 (9K)