Арсенал се издъни срещу Атлетико в Лондон

Арсенал не упя да победи Атлетико Мадрид. Двубоят завърши 1:1, като „дюшекчиите“ изиграха 80 минути от мача с човек по малко след червен картон на Върсалко.

Арсенал започна двубоя изключително устремено и упражни сериозен натиск върху своя съперник.

В 6-ата минута Лаказет беше близо до гола, но топката удари гредата от външната страна. В следващата атака отново французина опита да отбележи, но Ян Облак парира удара му.

[ad id=“225664″]

След само 10 минути игра Атлетико остана с 10 души на терена, като Върсалко си изкара втори жълт картон и съответно червен, а селекционерът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне реагира бурно на отсъждане на съдията 60 секунди по-късно и бе изгонен от треньорската скамейка на мадридчани.

Играта започна да се води в половината на Атлетико, но арсенал не стигаха до по-сериозна ситуация.

Монреал пробва късмета си с удар след половин час игра, но топката мина покрай вратата, а Антоан Гризман се опита да затрудни вратаря на „артилеристите“ на два пъти, но Оспина улови неговите удари.

[ad id=“263680″]

Това беше всичко по- интересно до почивката.

През втората част Уелбек опита удар, но без успех. Рамзи се опита да отбележи от 25 метра , но ударът му не затрудни Облак.

Арсенал продължи да натиска своя съперник и след час игра Уилшир сложи топката на главата на Лаказер и голмайсторът през сезона за „артилеристите“ вкара топката в мрежата.

10 минути по-късно отново деветката на лондончани засече топката с глава, но кълбото мина покрай вратата.

Арсенал продължаваше да води играта пред наказателното поле. При една от атаките топката бе отнета чисто от Уелбек и футболист на Атлетико отправи далечен пас към Антоан Гризман. Бързоногият французин не беше спрян от Косциелни и Мустафи и с удар между краката на Оспина изравни резултата в срещата.

[ad id=“236993″]

5 минути по-късно Рамзи стреля опасно, но Облак показа високата си класа.

До края на срещата Рамзи отново стреля с глава, но словенският вратар на Атлетико улови. Така мачът завърши 1:1

Така лондончани не успяха да победят испанския си съперник и реваншът в Мадрид е непредсказуем.


image0 (9K)