Арест за пияния шофьор, карал камион по „Тракия“ и то в изпитателен срок за същото

Съдът в Стара Загора определи мярка „задържане под стража“ спрямо 49-годишен мъж, записан от Прокуратурата с инициалите Р.Д., който е привлечен като обвиняем за това, че на 6.12.2019 г. е карал по магистрала „Тракия“ товарен автомобил „Скания“ под въздействието на алкохол. Освен това шофьорът е бил в изпитателен срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

На км.206, близо до изхода от магистралата в посока Стара Загора, превозното средство е спряно от служители на Пътна полиция и след направения тест с Дрегер е установено, че мъжът е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 2,42 промила.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 6.12.2019 г., Р.Д. бил в Ямбол. Докато чакал да бъде натоварено превозното средство, той пил алкохол и това забелязали граждани, които подали сигнал на телефон 112. Въпреки изпития алкохол мъжът се качил на камиона и потеглил по автомагистрала „Тракия“.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)