Арестуваха шефа на комисията по хазарта

Шефът на комисията по хазарта Александър Георгиев е арестуван в рамките на спецакцията, която тази сутрин Спецпрокуратурата провежда в офисите на комисията, в офисите и жилищата на бизнесмена Васил Божков, предаде Канал 3.

Прокурори и полиция влязоха рано тази сутрин и в Държавната комисия по хазарта, има още 7-8 задържани. Репортер на NOVINI.BG предаде, че е арестуван ръководителят на Контролна дейност в Комисията. Изведени са още служители на Комисията. Всички служители от Агенцията са излизали мълчаливи и никой не желаел да сподели какво се случва в сградата. Председателят на комисията по хазарта Александър Георгиев е отведен в Националното следствие за разпит. Самият Васил Божков е извън страната.

Акцията е под ръководството на Спецпрокуратурата, но подробности за нея не се предоставят. По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

В офисите на Божков са влезли и служители на ГДБОП.

Според информациите се проверяват и други адреси, свързани с бизнесмена. Все още точните причини за акциите не са известни. Предполага се, че от офисите на Божков се изземват документи.


image0 (9K)