Арестуваха мъж, подготвял нападение срещу Еманюел Макрон

Във Франция арестуваха мъж, подготвял нападение срещу Еманюел Макрон. Той е обвинен в извършване на индивидуална терористична дейност.

Френските власти съобщиха, че са арестували мъж, на когото вече са повдигнати предварителни обвинения в тероризъм за планиране на възможно нападение срещу президента Еманюел Макрон или малцинствени групи, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на парижката прокуратура Анес Тибо-Льокюивр заяви, че плановете на 23-годишния заподозрян все още не били в завършен вид, както и че според събраната до момента информация изглеждало, че действал сам.

По думите й мъжът бил арестуван в предградието „Аржантьой“ в четвъртък и признал пред полицията за евентуален план за нападение срещу Макрон на националния празник на Франция 14 юли, Деня на превземането на Бастилията. Задържаният изразил също националистически възгледи.

В събота му били повдигнати предварителни обвинения в извършване на индивидуална терористична дейност.

На Деня на превземането на Бастилията Макрон ще приеме военен парад в Париж в присъствието на американския си колега Доналд Тръмп. След това ще замине за Ница за отбелязването на годишнината от миналогодишния атентат там.

източник: БТВ


image0 (9K)