Арестуваха изверга, пребил старец в Търновско

Заловеният е направил пълни самопризнания, употребил е алкохол, преди да извърши зверския побой

[ad id=“225664″]

52-годишен мъж от Габрово с 40 криминални регистрации и 16 присъди е извършителят на побоя в село Хотница. Това съобщи на брифинг директорът на Областна дирекция на МВР – Велико Търново комисар Димитър Машов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Сигналът за инцидента е получен в 06.30 часа днес от 66-годишен мъж от село Хотница, собственик на ферма. Той e съобщил, че на територията на своето стопанство е открил един от работниците си в безпомощно състояние.

Незабавно на мястото са изпратени екипи на Спешна помощ и на Районно управление на МВР – Велико Търново. Мъжът е транспортиран до болница. Установено е, че това е 70-годишеният Ж. А. А. от село Богатово, пастир във фермата. Той е с множество наранявания в областта на главата, в тежко състояние.

Уведомена е Районната прокуратура във Велико Търново, под чието ръководство е започнало събиране на данни и доказателства с цел установяване на извършителя на престъплението. В 17.00 часа в хотел в Габрово е задържан 52-годишният В. М. А. от същия град, който е направил пълни самопризнания за случая.

[ad id=“263680″]

Задържаният има 16 съдебни регистрации и 16 пъти е лежал в затвора. Последно е бил осъден за кражби, но е освободен през 2016 година. В деня на извършеното престъпление той е започнал работа във фермата в село Хотница. Същата вечер между Ж. А. А. и В. М. А. е възникнал спор.

52-годишният мъж ударил с тесла пострадалия, след което хванал такси, за да се прибере в Габрово. Извършителят на побоя е признал, че е употребил алкохол. По данни на собственика на фермата пострадалият не е пил. На В. М. А. е наложена мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа.


image0 (9K)