Арестуваха в Бургас български сводник обезобразил проститутка в Холандия

Български сводник е пребил до неузнаваемост жена, сподели „Дейли Мейл“ по разказ на правозащитник от Австрия.
Илко Тонев, 37-годишен сводник в Холандия е обезобразил от бой и едва не убил проститутка, подлъгана от него да замине.
Тонев подлъгал 20-годишното момиче, също българка, да замине за Холандия. При пристигането си младата жена остава без паспорт и документи. Сводникът ги взел и я принудил да проституира.

Маргарита направила опит да избяга, когато тя и сутеньорът се връщат за кратко в България, но Тонев жестоко я пребил и до днес цялото й тяло е в ужасни белези. След побоя, тя била захвърлена от кола пред болница в България. За изненада на Тонев, тя оцеляла в болницата проговорила. 37-годишният мъж е задържан от българската полиция в началото на септември в Бургас. Новината за ареста му съобщи дори полицията във Хага.

Момичето не било подлъгано за работа и пари, а от любов, разказва австрийският правозащитник Норбърт Чипек, който помага на жертви на трафик на хора и проституция.

[ad id=“255238″]

За Холандия един от най-големите проблеми е именно трафикът и проституцията, а истории като тази на Маргарита са много. Между 2010 и 2014-та година жертвите на трафик са близо 7000, пише „Дейли Мейл“ в своя материал за Маргарита.

Днес подлъганото момиче все още е под крилото на австриеца, който събира пари за още операции, за да й помогне, информира offnews.bg


image0 (9K)