Арестуваха бивш съветник на Тръмп за лъжесвидетелство по „руското дело“

Бившият съветник на Доналд Тръмп и политически консултант Роджър Стоун е арестуван по обвинения в лъжесвидетелство, натиск върху свидетели по „руското дело“ и възпрепятстване на правосъдието, съобщи Bloomberg news, цитиран от български медии.

Стоун е дългогодишен стратег на Републиканската партия в САЩ и доверено лице на Доналд Тръмп още преди неговата кандидатура за президент. Според информацията, той е част от хората, поддържали връзки с руски официални кръгове и Тръмп още преди кампанията през 2016 година.

Кариерата на Стоун тръгва от президентството на Ричард Никсън. Самият той се определя като „политически шоумен“ и въпреки че формално е напуснал Тръмп през 2015 година, никога не е прекъсвал връзката си с него.

Хората на прокурора Мюлер, които водят разследване за връзките на сегашния президент с Русия, обвиняват Стоун и в осъществяване на контакти с Уикилийкс за получаване на компрометираща информация за Хилари Клинтън. Малко след това бяха пуснати и първата вълна от откраднати имейли на Клинтън. По този повод Тръмп е изпратил писмо по електронната поща на Стоун с оценка „добра работа“.

По-късно днес арестуваният ще се изправи пред съда ,който ще определи и мярката му за задържане.

Източник: Дир. бг

 


image0 (9K)