Арестуван е районен кмет на Пловдив

Арестуваха кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев, съобщи Нова телевизия.

Той е задържан от представители на „Криминална полиция“ и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Задържан е около 17:30 часа вчера заедно с още един мъж в къща до Университета по хранителни технологии. Три часа по-късно беше откаран в сградата на кметството от маскирани полицаи и с белезници.

В районната администрация се извършват разпити на служители и се изземват книжа.

Ральо Ралев бе докаран с белезници в районното кметство, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. Той бе придружаван от маскирани служители на реда. На въпрос от журналисти защо е арестуван, Ральо Ралев отговори, че няма представа.

В кметството влезе и адвокат Сузана Алекова, която е личен защитник на Ралев. Тя обясни, че най-вероятно районният кмет ще бъде задържан за 24 часа, докато се изяснят обстоятелствата около задържането му. Адвокат Алекова допълни, че и тя самата не е наясно защо точно е задържан, като отбеляза, че никога до сега не му се е случвало подобно нещо.

Кой е Ральо Ралев? 

Инж. Ральо Ралев е втори мандат кмет на район „Северен“, избиран от партия ГЕРБ.

Името му се е спрягало за кандидат за кмет на Пловдив на управляващата партия на предстоящите местни избори през есента.

През 2011 г. е бил назначен за кмет на района в стил „Трябва да стане“. Твърди, че никога не се е натискал за партийни или професионални постове, а дори преди години кариерата му е била спряна от бившите депутатки на ГЕРБ Величка Шопова и Зоя Георгиева, отдавна изключени от партията.

Ральо Ралев е категоричен, че е отборен играч, никога не е изменял на ГЕРБ, а на последните местни избори за районни кметове в Пловдив резултатът му е повече от два пъти от сборната разлика на всичките му други колеги районни кметове.


image0 (9K)