Арестант избяга от Спешното в Благоевград, за да се измъкне от полицаите

Момчето на около 18 години било заведено за преглед преди да бъде вкарано в ареста

Младеж, доведен за преглед от полицейски патрул, скочи през прозорец на Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград и избяга.

Комичният, но дързък инцидент стана в 6:45 ч. тази сутрин. Патрул от двама полицаи довел към 6:35 ч. закопчания с белезници около 18-годишен младеж, за да бъде прегледан от лекар преди да бъде задържан в ареста. Той използвал разсейването на полицаите, скочил през отворен прозорец и избягал.

След като бил вкаран в Спешното отделение, единият полицаи излязъл отвън, за да се обади по телефона, а колегата му пазил арестанта в отделението докато се освободи дежурният лекар.

През цялото време задържаният се озъртал и когато лекарят го поел за преглед в шокова зала, арестантът хукнал, изтичал по коридора към помещението, в което почиват лекарите, когато няма пациенти.

Младежът, както си е с белезниците, излязъл през единствения прозорец без решетки, стъпил на широкия перваз под него, след което скочил на паркинга от 2 метра височина. На бегом пресякъл паркинга пред болницата и побягнал към лозята в местността Баларбаши.

Двамата полицаи веднага тръгнали да преследват младежа, но без успех. Върнали се пред болницата и се обадили за подкрепление.

Избягалият се издирва.


image0 (9K)