Другата седмица ще бъде готов пътят, заобикалящ срутището при Смолян

Осигурени са автобуси за връзка с областния център

[ad id=“225664″]

Надяваме се другата седмица да асфалтираме и обезопасим пътя, който ще заобиколи срутището на пътя Смолян-Мадан.Това каза н а брифинг председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, цитиран от „Фокус“. Той коментира ситуацията със срутището на път ІІ-86 Смолян – Мадан.

[ad id=“263680″]

„Срутището внезапно тръгна на 6 март, на 9 март бях там с няколко цели. Първо да огледам цялото срутище. Решихме няколко важни проблема. Изпълнението на водопровода е над стария, който не е демонтиран и играе ролята на дренаж. Това е на около 200 м над пътя. Засега по тези комуникации функционирането на водопровода и 110-киловолтовия енергиен системен оператор нямат никакви проблеми“, заяви Атанасов. Той уточни, че са започнали прокарването на нов път.

[ad id=“236993″]

„Работим го доста усилено. Утре пътят ще бъде пробит и отворен. Надяваме се в рамките на другата седмица да асфалтираме пътя и да го обезопасим, така че да бъде нормален за преминаването на бусове и лекотоварни автомобили. Осигурили сме достатъчно автобуси за връзка с областния център. Днес областният управител и кметът на Смолян ще проведат среща с кметовете на всички села, засегнати от затварянето на главния път. Засега няма напрежение“, допълни шефът на АПИ и добави, че от днес върви геодезично заснемане, а от утре допълнителна геология, която трябва да се извърши в този участък.

[ad id=“236999″]

„Най-важното нещо е, че всички институции работим в пълен синхрон“, подчерта още той.


image0 (9K)