Апаш с нож обра църква в Пазарджик

Полицията в Пазарджик спипа крадец, обрал църква в града. В сряда в полицейския участък бил получен сигнал от свещеника на църквата „Света Петка“ в Пазарджик. Той съобщил, че неизвестен е откраднал немалка сума пари от храма, заплашил е хора, които се опитали да го задържат и избягал. След разследване бил хванат и извършителят – 35-годишен мъж от града.

Полицаите установили, че мъжът отишъл в църквата по време на сутрешното богослужение. Застанал вътре като смирен богомолец, но непрекъснато следял жената, която продавала свещи. Когато тя излязла от помещението и отишла във вътрешността на храма той решил да действа. Проникнал вътре, за секунди успял да грабне сумата от 700 лева, събрани от продажбата на свещи и побягнал. На входа пред църквата  мъж се опитал да го спре, но грабителят извадил нож и го заплашил, като така успял да избяга.

Крадецът е криминално проявен, многократно осъждан, включително и с наказания „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа като днес Окръжната прокуратура в Пазарджик ще удължи срока на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава, води се полицейско производство.


image0 (9K)