Апаратните процедури – ефективни в борбата с бръчките, целулита и затлъстяването

Борбата с бръчките, целулита и затлъстяването е постоянна. Специалистите в тази област непрестанно търсят нови ефективни начини за справяне с тези проблеми.

В центровете за здраве и красота, клиентите все по-често предпочитат апаратните естетични и коригиращи процедури. Предимствата им са, че са безболезнени, а ефектът им е траен и за постигането му не се изисква много време.

[ad id=“225664″]

Ще ви запознаем с два два от методите, които успешно се прилагат у нас:

Кавитация

С развитието на технологиите, традиционната хирургична липосукция постепенно отшумява. Методът на кавитацията е физичен процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Използват се високочестотни вълни, генериращи микро мехурчетата в третираната област. Тези мехурчета се спукват в следствие на промените в налягането на мастните клетки и се разрушават. Мастните клетки се превръщат в течност, свързват се с водата в организма, и се
извеждат посредством лимфната и отделителна система.

Доказан резултат още при първата процедура – до 3 см намаляване на обиколката. Методът на кавитация се прилага и при лечението на целулит. Необходими са около 8-10 терапии, които се провеждат през не по-малко от 7 дни. Нормални реакции към манипулацията – микро -термични (получава се вакуум от малките мехурчета в посредством топлинната енергия по време на процедурата) – усещане за леко бодване (заради нервните окончания, намиращи се в епидермиса).

Радиочестотен лифтинг

В последно време радиочестотния лифтинг се наложи сред естетичните процедури, заради своята ефикасност и бързи резултати. Прилага се в процедурите за стягане (лифтинг) на кожата по цялото тяло; подмладяване и изглаждане на бръчките на лицето, шията и деколтето; редуциране на мастните натрупвания.

Радиочестота загрява дълбоките подкожни слоеве чрез ислъчване на електрически ток с висока честота (над 0,5 Mhz). Клетките в тялото възприемат електрическия ток с висока честота като източник на енергия, а не като електричество. В трите слоя на кожата – епидермис, дерма (същинска кожа) и хиподерма (подкожие) затоплянато е различно в зависимост съпротивлението, което указват на радиочестотния поток. На повърхността на кожата температурата достига 40º С, в дермата и хиподермата – достига и надминава 60º С. Загряването усилва кръвопотока и обмяната в третираните зони и стяга колагеновите влакна. Те се свързат и прегрупират и се доближават до вида на младите кожни структури.

Фиброобластите (клетките, произвеждащи колаген и други структурни белтъци) се стимулират и започват производство на нов колаген. Мастната тъкан на хиподермата оказва по-голямо съпротивление на радиочестотния поток и по тази причина се загрява по-бързо и достига и до по-висока температура от дермата. Загряването на мастните клетки повишава метаболизма им и те намаляват като освобождават течни масти (мастни киселини) в междуклетъчното пространство, които постъпват в лимфо-, а след това в кръвообръщението и през черния дроб се изхвърлят от организма.

За тези процедури най-добрият избор в Стара Загора е Кабинетът за масаж и здраве Elenkoff Massage.
Деян Еленков е дипломиран рехабилитатор и кинезитерапевт с голям опит. Работил е като фитнес инструктор и има отлични познания по здравословно хранене. Изготвя хранителни режими за спортисти и индивидуални диети за хора с наднормено тегло.

Кабинетът на Деян Еленков ще откриете на адрес:
гр. Стара Загора бул.“Руски“ 75 (Kлиника Corio Capillis)
тел. 0889 57 57 26, 0883 38 38 13

Харесайте Фейсбук страницата на Кабинета за масаж и здраве Elenkoff Massage: ТУК

Здравето е във вашите ръце!

С грижа за здравето и красотата на тялото и душата


image0 (9K)