Антъни Иванов бе обявен за най-добър състезател на турнира „Руси Русев“ в Стара Загора

Звездата на българското плуване Антъни Иванов бе обявен за най-добър състезател в групата А на Шестия международен турнир „Руси Русев”, който се проведе през уикенда в Стара Загора. Той получи наградата си от актрисата Койна Русева, дъщеря на треньора по плуване, чието име носи турнирът.
Призът за най-добър състезател при жените отиде при Габриела Георгиева, също връчен от Койна Русева.
[ad id=“218001″]
Зам.-кметът Красимира Чахова награди двамата най-добри треньори – Крстиян Минковски, треньор на националния отбор и треньорът на Антъни Иванов. В церемонията се включи и синът на Руси Русев – Стефан Русев, който връчи плакетите на най-добрите при по-малките.
Близо 250 млади плувци мериха сили в двудневното състезание.
Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора.
[ad id=“218001″]
„Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновения басейн“, обясни Стефан Вачев, президент и треньор на клуб „Траяна“. По думите му, Антъни Иванов ще бъде лице на турнира, който се превръща в място, където плувците гонят рекорди и показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна.
[ad id=“218001″]
Според Таня Богомилова, генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, Стара Загора има нужда от още един басейн, за да приема тук и големи международни състезания.

image0 (9K)