Антон Тодоров: На срещата с Радев руснаците показаха, че обичат да унижават троянските си коне

Тази среща на Румен Радев с Путин не е връх, а срив в кариерата му. Не му набиваха демонстративно каската, но всеки който познава характера на Путин и следи неговото поведение и жестове, от визитата и от снимките ще види, че отношението на руския президент е катастрофално към нашия държавен глава. Това обяви по Канал 3 политологът Антон Тодоров. Според него БСП се е опитала да представи визитата като гигантски успех, но реално Радев претърпя пълно фиаско.

[ad id=“225664″]

Какви са обективните факти: от цялата превъзнесена среща в Сочи най-голямата новина е, че Борисов ще бъде на 30 май в Русия. Този факт за Радев беше неизвестен. Видехме, че не познава конституцията, взе да поема неадекватни ангажименти в газовата сфера. Радев генерира много лош международен образ – той не си дава сметка как го оценяват отвън – държи се като пълен новобранец, никакъв генерал не е. Поведението на московците си беше гавра с Радев. На руснаците обичат да унижават тези, които са купени като местни руснаци или като троянски коне. Радев се опитва сега да ни набута в едни пазари, които са неплатежоспособни и рискови, посочи в анализа си Тодоров.

[ad id=“263680″]

Политологът е убеден, че при Радев има дефицит на стратегически усет, но най-големият му проблем е, че е архиболезнено честолюбив.

През целия си съзнателен живот през последните години Радев е бил на шефска позиция в армията. Той не е научен нито да чува, нито да възприема критика – кон с капаци, казва политологът.

С избора на Румен Радев за президент злото вече е сътворено. Въпросът е какво можем да поправим – това е като разкриваме какво прави държавният глава, какви са инициативите му – резултатът е нула. От неговите действия ще страда и външната и вътрешна политика на България, но това е ситуацията. Радев може да сътвори много тежки проблеми за България. Ето, сега предстои подмяна на хората в СЕМ, там президентът може да набута хора като Волгинци и Дачковци от своята квота. Същите проблеми може да създаде и в специалните служби, предупреди Тодоров.

[ad id=“236993″]

Той настоява някой от съветниците на президента да му прочете кратък курс по история, за да не приказва небивалици, че България е обявила война на Съветите. Така излага не себе си, а президентската институция.

Тодоров е скептичен и към напъните на Радев да си направи своя партия. Най-много ще разбие лявото, което и сега е натикано в миманса, казва политологът.

Източник: www.faktor.bg/


image0 (9K)