Антоанета Христова: Слави използва PR трикове, за да задържи вниманието на избирателите

Този политически продукт е стремеж да се възстанови справедливостта. Аз не съм жаден за власт, аз искам да се възстанови справедливостта. Това обяви Слави Трифонов в деня, когато учреди своята формация „Няма такава държава“, която той нарича „продукт“.

Ето как коментира събитието политическият психолог Антоанета Христова в студиото на Нова ТВ.

Учредяване на продукта на Слави на тъмно е PR ход. Да задържи вниманието на избирателите. Но сега вече очаквам, че ще последват драми, скандали и други PR трикове, защото Слави изпусна времето, когато имаше по-широка обществена подкрепа.

Има хора, които искат промяна, които не помнят историята, които не знаят кой кой е, не мислят политиката през призмата на личностните качества на хората и могат ли да правят политика. Затова си мисля, че Слави има шанс да влезе в парламента при едни парламентарни избори с подкрепата на такива хора, които съвсем не са малко.

Що се отнася до местните избори, смятам, че подкрепата на който й да е, няма да му донесе позитив. Той вече не е категоричен, че трябва да подкрепи Мая Манолова, защото не е сигурен, че това ще му даде нужната енергия. Затова смятам, че няма да подкрепи никого, а ще започне да си подготвя структурите. Слави има организационна практика и опит, той е успешен мениджър. Но политиката е не само шоу, затова ще му бъде трудно в това начинание.

„Няма такава държава“ е име, което едва ли толкова се хареса, но то носи нееднозначна емоция. Това име се разчита по различен начин, има скандал в това име и Слави ще го използва до края. То е свързано и с негова песен и има събитийна връзка.

Faktor.bg


image0 (9K)