Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ: Транспортната инфраструктура е важен фактор за привличане на инвестиции

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес подчерта изключително важната роля на инфраструктурата при решението на инвеститорите да реализират своите бизнеспроекти в индустриалните паркове на държавната компания.

Това стана по време на двудневната XIII Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие, която се провежда на 1-2 октомври 2020 г. в Несебър.
„Транспортната инфраструктура е важен фактор за привличане на инвестиции, заедно с доброто местоположение и наличието на квалифицирана работна ръка. И трите условия са ключови за създаването на благоприятни условия за развитието на бизнес“, категорична беше г-жа Барес. Тя допълни, че инфраструктурата в индустриалните зони на НКИЗ е ефективна и важна, защото се ползва от всички, които имат проекти на тази територия. „Тя не е само за едно предприятие и е важно условия за изграждането на модерни индустриални паркове, които да привличат инвестиции с висока добавена стойност.
Националната конференция по транспортна инфраструктура се провежда ежегодно в България от 2007 г. насам. Организатори са Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ към УАСГ, Институт по транспортно строителство и инфраструктура и Национален комитет на България към Световната пътна асоциация (PIARC) – Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура.

По време на форума бяха представени иновативни идеи и решения в изграждането, поддържането и управлението на транспортната инфраструктура.


image0 (9K)