Антоанета Барес връчи награда на община Стара Загора на церемонията „Инвеститор на годината 2019“

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес връчи почетен плакет на община Стара Загора по време на тържествената церемония „Инвеститор на годината 2019“ в НДК, организирана от Българска агенция за инвестиции.

Призът в категория „Община“ получи зам.-кметът Милена Желева.
„За нас е чест да сме партньор на БАИ и да работим за каузата в България да има много нови, иновативни предприятия, които да изберат държавата ни. С община Стара Загора имаме общ проект и вече първи инвеститор. И си пожелавам и другите общини да тръгнат по нейните стъпки“, каза г-жа Антоанета Барес при връчването на приза. Милена Желева благодари от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за високото отличие и доверието.

„Вярвам, че стъпките, които правим ръка за ръка са добри, когато общината, държавата и инвеститорите вървят заедно. Индустриалната зона в общината върви много добре, 70% от нея вече е факт и остава инвеститорите да се събудят след 3 месеца и да градят своите предприятия. Така остават и младите хора и създават своите семейства“, заяви зам.-кметът на общината.

Желева получи стъклен плакет, грамота и значка, със символа на наградите – Златен бик, от председателя на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес.

Успехът на една община се мери по възможностите, които хората на място получават, за да живеят добре и да се развиват там. А това означава работа, облагородена среда, социална политика, спокойствие. Успехът на една община може да се види лесно. Разпознава се по уредения живот на гражданите и успешните инвестиции. В община Стара Загора бе създадена първата от европейски тип модерна индустриална зона – една съвместна инициатива между Община и Държава, в лицето на Министерство на икономиката. Това е и ключов момент за развитието като цяло на региона, мотивираха избора си организаторите.

Българската агенция за инвестиции връчи наградите „Инвеститор на годината 2019“ за четиринадесети пореден път. На нея бяха отличени най-значимите проекти, реализирани в България през изминалата година. Голямата награда в конкурса спечели „Дънди прешъс металс“.


image0 (9K)