Антистрес чайове за нервните ни дни

Какво по-хубав от ароматен чай, който да те успокои след тежък и изнервен ден? Да, само чаша от тази напитка има антистрес ефект! Подбрахме най-добрите рецепти за чай, които могат да преодолеят тревожността, да успокоят човека и да възстановят вътрешния баланс.

В същото време укрепвате имунитета, подготвяйки организма за среща предизвикателствата, пише Една.бг.

Препоръчително е да закупите качествен чайник или електрическа кана – красиви и мощни за бързо завиране на водата. С тяхна помощ ще приготвите вкусен, ароматен и здравословен възстановяващ чай.

Ароматните билки може да се варят отделно или да се използва като ароматизатор за зелен или черен чай. Съдържащият се в ментата ментол помага за успокояване, облекчаване на напрежението и затихване на болката, включително и психическата болка.

Единственото важно – с тази напитка не трябва да се злоупотребява. Прекомерната консумация на чай може да провокира проблеми с потентността при мъжете, а при жените има гинекологично негативен ефект.

Вижте най-добрите чайове, които успокояват:

Чай от маточина

По своето действие този чай е подобен на ментата, също така облекчава раздразнителността, умората и помага в борбата с безсънието и апатията. Приготвянето на тази напитка е много просто – прибавете няколко листа маточина в чайник със зелен или черен чай. Не забравяйте, че прекомерната консумация на тази успокоителна напитка е опасна – може да доведе до силен спад на кръвното налягане.

Чай от джинджифил

Да се приготви тази напитка, също не е трудно. Пригответе любимия си чай, като добавите няколко резена джинджифил или залейте с гореща вода нарязаните парчета. Поради огромния брой микроелементи, както и високо съдържание на витамини А, В1, В2, С, такава напитка балансира стреса и вирусоустойчивостта на организма.

Чай от ябълка с канела

Този чай има ободряващ вкус и аромат, помага в борбата с апатията, раздразнението и дори изблиците на гняв. Тази напитка облекчава главоболието, хроничната умора, нормализира съня. Към любимия си чай можете да добавете няколко резена ябълка и малко канела, а получената напитка бързо ще възстанови спокойствието, ще подобри физическото състояние на организма.

Чай от лайка

Нейният компонент апигенин, успокоява нервната система, помага в борбата с главоболието, мигрената, облекчава усещането на безпокойство и паника. Препоръчва се вечер да се пие отвара от лайка, за да се подобри качеството на съня.


image0 (9K)