Ансамбъл „Българе“ представя за втори път „Осмото чудо“ в НДК

На 9 ноември, сряда, от 20 часа Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ ще представи за втори път в Зала 1 на НДК своя четвърти авторски проект „ОСМОТО ЧУДО“. Поради големия интерес към мащабната продукция, само пет месеца след бляскавата й премиера на 14 юни т.г. тя ще бъде представена отново пред столичната публика.

Христо Ив. Димитров – продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл за пореден път предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. „ОСМОТО ЧУДО“ е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни.

Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът „ОСМОТО ЧУДО“ е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.

Билетите за „ОСМОТО ЧУДО“ на цени от 15, 20, 25, 30 и 40 лева вече са в продажба на касите в НДК и в мрежата на Eventim. Новият спектакъл на „БЪЛГАРЕ“ е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което столичани могат да се убедят сами.

Източник – http://inlife.bg/


image0 (9K)