Ансамбълът по художествена гимнастика спечели сребърен медал в Минск

Ансамбълът на България спечели сребърен медал в многобоя на Европейските игри в Минск като отстъпи златото в многобоя само с 50 хилядни на представителките на домакините от Беларус. Трети в многобоя е ансамбълът на Русия.

В съчетанието с 5 топки нашите спечелиха сребърен медал, а на обръч и бухалки се класираха на трето място. Нашите, които играха в състав Ерика Зафирова, Лаура Тратс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова и Стефани Кирякова, получиха 26.800 за съчетанието с 5 топки и 25.750 за съчетанието с обръчи и бухалки.

Шампионки станаха гимнастичките от Беларус, които завършиха на върха с резултат от 52,600 точки. Трети е отборът на Русия, който остана с резултат 51,700 точки. Рускините получиха резултат от 27,300 точки, а в съчетанието с обръчи и бухалки бяха оценени 24,400 точки.
По-рано днес Катрин Тасева се пребори с много силна игра за среброто във финала на топка и бронз във финала на лента.

Така българските грации добавят в актива за нашата делегация общо пет медала от надпреварата в художествената гимнастика на Европейските игри в Минск. Това са сребро в многобоя, сребро на пет топки и бронз на обръчи и бухалки за ансамбъла, както и среброто на топка и бронз на лента за Катрин Тасева.

Следващите големи състезания за отбора са Световното първенство през септември в Баку, което ще е квалификация за нашите индивидуалистки за Олимпиадата в Токио.

По-рано днес Катрин Тасева спечели сребро на топка и бронз на лента. Извън гимнастиката Антоанета Бонева е трета в турнира по стрелба.

 

 


image0 (9K)