Ансамбълът ни спечели бронз в многобоя за Купа „София“

 

Националният ансамбъл (девойки) на България в състав Кристиана Дойчева, Александра Василева, Камелия Петрова, Гергана Трендафилова, Сузан Паладиян и Мария Стаменова спечелиха бронзовия медал в многобоя на провеждащия се в зала „София“ Международен турнир по художествена гимнастика.

Момичетата на старши-треньора Вяра Ваташка и помощник треньора Цветелина Найденова събраха сбор от 52.100, което им донесе и бронзовото отличие. Българките се класират и за двата финала на отделните уреди, които са във вторник.

Златото спечели ансамбълът на Израел със сбор от 58.250 т., а сребърния медал заслужи ансамбълът на Полша със сбор от 52.450т.

Вчера в изпълнението на композициите с 5 топки ансамблите играха по-чисто, а днес в по-трудната композиция с 5 ленти всички отбори имаха грешки, което е нормално, с оглед периода, в който се намираме и силно нарушения тренировъчен процес.

Конкретно за българският ансамбъл знаете колко късно състезателите, които не са навършили 18 години бяха пуснати в залите да тренират, а от в къщи не можеш да тренираш размяна, синхрон и въобще това за един ансамбъл се отразява наистина много сериозно!

Поздравления за децата, които се събраха и дадоха всичко, което могат за момента. Разбира се, грешките можеха и да не се допуснат, но важното е , че момичетата придобиват една психологическа устойчивост, благодарение на която и да се допусне някоя неточност, те успяват да запазят ритъм в играта и да си изиграят съчетанието до край с минимум неточности!

Поздравления за треньорския екип Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, за хореографа и танцов педагог Георги Аспарухов, а директора на националните отбори Деспа Кателиева, на главния съдия на турнира и генерален секретар на БФХГ Росина Атанасова и на всички български съдийки, които помагат по време на подготовката на малките лъвчета!

Около 16.00 часа ще приключат изпълненията с бухалки и лента при девойките индивидуално, а от 16:50 до 21:30 часа жените ще покажат композициите си с бухалки и лента.

Над 100 гимнастички и 15 ансамбъла за девойки от 26 държави стартират в надпреварата.
Турнирът се провежда без публика заради пандемията от коронавирус


image0 (9K)