Ансамбълът на България спечели бронзов медал и го посвети на Цвети Стоянова

Ансамбълът на България спечели бронзов медал на съчетанието с обръчи и бухалки от Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в Холон, Израел.

Момичетата на Ина Ананиева изстрадаха своето отличие, което е в чест на Цветелина Стоянова.

Грациите ни играха на това първенство именно за своята приятелка и съотборничка, която се бори за живота си в Пирогов. Ансамбълът ни преживя изключително тежка седмица, заради трагедията, която ги сполетя.

Българките закриха шампионата на Стария континент, след като изиграха съчетанието по музика от филма „Матрицата“ с последен стартов номер. За него те получиха 18.138 точки от съдиите и аплодисментите на публиката в залата и пред малките екрани у нас.

Златото на финала на обръчи и бухалки е за представителките на домакините от Израел с 18.316 точки, а сребърното отличие е за Испания с 18.233 точки. Шестицата допълват Беларус, Финландия и Германия, а тимът на Русия остана на последната 8-а позиция, след като допусна изключително голям брой грешки и бяха оценени с 15.911.

На съчетанието с пет ленти ансамбълът ни завърши на четвърто място с 18.066 точки. Почетната тройка в този финал оформиха Беларус (18.516), Израел (18.400) и Испания (18.133). Рускините и тук останаха след нашите момичета с петата си позиция в крайното подреждане със 17.933.

Източник – Гонг


image0 (9K)