Андрей Слабаков: Граничарите да стрелят по мигранти при неподчинение!

„У нас няма никаква бежанска вълна, тъй като в нея няма бежанци, а нелегални криминални престъпници”, заяви Андрей Слабаков, който често скандализира с крайни изказвания по остри социални теми. „За да не я сметнат за недемократична, държавата е оставила едни хора да безчинстват”, гневен е режисьорът бунтар след размириците в столичния кв. „Овча купел”. Според него мигрантите трябва да обитават строго охранявани общежития от затворен тип. В противен случай предвижда надигането на ултрадесни движения и активизирането на агитки.
Пред „Ретро” Слабаков коментира разпределението на силите за президентските избори, както и известните до момента кандидати.

Вероника Йорданова

Г-н Слабаков, предизвестена ли е победата на ГЕРБ на президентските избори?

Естествено, че е предизвестена – президентът ще е на ГЕРБ. Всъщност проблемът е, че няма опозиция. То оттам произлиза победата на ГЕРБ. Не че там всичко е идеално и хората искат да гласуват за тях, просто не виждат никаква алтернатива.

Има ли някакви шансове БСП с ген. Радев?

Аз лично се съмнявам. Първо, в България вече нямаме военни. Имаме 8 души в Генералния щаб и това е. Имаме 20 и няколко хиляди души, от които 9-10 хил., ако не и повече администрация. Е, какво? Генерал Радев ще им обещае, че ще увеличи армията ли? Ако го направи, той просто ще е един лъжец. А, както виждате, сега имаме нужда от армия заради т.нар. бежанска вълна, която не е никаква бежанска вълна, тъй като в нея няма бежанци. Това е мигрантска вълна на нелегални криминални престъпници. А някой трябва да пази границата не само на България, но и на Европейския съюз. Ние не можем да се оправим.

Кой според вас е най-подходящ за кандидат-президент от ГЕРБ – последно се спрягат Фандъкова, Димитър Николов…

Това е логично, защото те са двамата най-успешни кметове в България. След като Данчето Фандъкова може да се оправи с град от над 2 млн. души, що да не може да се оправи с 6 милиона и половина българи. Значи горе-долу 3 Софии.

Един вид, на фона на Плевнелиев, що да не се оправи?

Плевнелиев имаше един основен проблем – беше прекалено мек и не взимаше никакви решения. Не че от подобни решения щеше да произлезе чудо невиждано, тъй като президентските правомощия са доста орязани. Не знам дали една Фандъкова ще удря с юмрук по масата, но тя според мен е по-корава. Познавам я, затова го казвам.

Не е ли гавра да ни пращат със закон на задължително гласуване, а в същото време да ни затрудняват максимално, криейки кандидата до последно?

Не знам дали е гавра. Те си имат някаква стратегия, може би се опасяват, че стане ли дума за президентски избори, почват да се вадят компромати и пр. Вероятно искат да оставят по-малко време на врага да ги изфабрикува. Щото веднага почва едно ровене, а кое е верно, кое не, както винаги е под съмнение. Колкото до ген. Радев, кой с кого живее, си е негова лична работа. Ние не го избираме за светец.

Мислите ли, че вариантът Борисов кандидат отпада категорично?

Мисля, че това няма да е особено правилно. Защото той си седи добре като лидер на партия. Стане ли президент, вече няма да е лидер, трябва да напусне партията и това ще предопредели някакъв вид разпад в ГЕРБ. Ще почнат едни вътрешни боричкания, малко тип ДПС. Тоест Доган го няма, слагаме друг и вътре всички почват да дърпат черджето наляво-надясно и се почват тъпотиите.

Кой от заявените вече кандидат-президенти е най-колоритен?

Митьо Пищова е перфектен за мен. Ние сме толкова смешна държава, че Пищова се връзва със ситуацията. На избори се кандидатират ужасно много хора. Ще видим кой какво предлага, защото досега никой нищо не е предложил. Знам ли, може Пищова да има страшни идеи.

Проф. Михаил Константинов каза, че Ердоган рано или късно ще пусне имигрантите. Ние сме на пътя им, държавата е на нокти, хората са истински уплашени…

Хората са уплашени, защото самите медии са изключително несвободни. По телевизията слушам глупости от типа „Група скинари отиват да бият бедните мили мигранти”. На кого го разказвате това? Предишните дни са изпотрошили един куп коли… Значи има някаква причина, за да са се появили скинарите. А по телевизиите излиза, че те си стоят тихо и кротко в т.нар. бежански лагер и скинарите внезапно идват да ги бият. Което е абсолютна дезинформация и тотална лъжа. Понеже съм от „Славия”, познавам достатъчно хора от „Овча купел”. Мигрантите безчинстват и си вършат каквото си искат. Не може една патрулка да ми оставиш в целия квартал. Не може да правиш лагери от отворен тип с хора, за които въобще не подозираш кой кой е. В България спокойно може да ходи човек с вече получен статут на бежанец. Всички други трябва да си стоят затворени по лагерите, както беше по времето на Студената война в Италия, Германия и Франция. И докато не разберат кой си, какъв си и за какво става дума, няма излизане.

Как оценявате реакциите на държавата, на министър Бъчварова?

Не знам какви са реакциите на държавата. Знам, че продължават да влизат нелегални мигранти. Това не може да стане без съдействието на Гранична полиция. Да обявиш, че не можеш да хванеш трафикантите на бежанци, е абсурд. Те всички се знаят. Не може да намираме мигранти, влезли по 100 км навътре в България. Значи ние нямаме граница. Говорим за стотици хиляди хора, не за трима души. Всичко е измислено отдавна. Казва се: „Стой! Стой, ще стрелям!”, ако има кой да стреля на границата. И ако онзи не изпълни това разпореждане, се стреля. И не аз казвам да се разстрелват, а припомням това, което е нормално на всяка граница. Когато искаш да минеш нелегално, ти си криминален престъпник. Тук не става дума за демокрация, диктатура или нещо друго. Иди мини границата на Щатите… Нали това е най-демократичната държава.Моето предложение е: партиите събират ловните дружинки и ги молят на колене да отидат да опазят границата на България. Вече има достатъчно въоръжени хора у нас. Държавата заделя едни пари да им ги даде, тъй като те ще трябва да си вземат неплатен отпуск, за да пазят границата, тъй като държавата няма достатъчно армия и жандармерия, и полиция, за да може да я опази.

Как се отнасяте към динковците и динковщината?

Какво да мисля за Динко? Това е правилно. Когато държавата не си върши работата, това е нормално явление. Вие бихте ли искали да ви щъкат хора, за които не знаете кой кой е, от които 80 процента са млади, здрави, прави мъже. В това има нещо неестествено и ненормално. Край джамията и „Мария Луиза” ходят някакви тарапани, хората не смеят да излязат вечер на улицата. И с пълно право – като се съберат 40-50 души на едно място, които, неизвестно защо, имат право да си ходят накъдето си искат, с едно листче в ръка, на което пише „Гошо”… Той не е със статут на бежанец, той има листче, че е поискал такъв статут. Мога ли да знам колко от тях са убийци, избягали от затворите? Колко са терористи. Огромна част от тези хора са неграмотни и полуграмотни. И ти искаш те да се интегрират. Като какво.Всичко това, за жалост, ще доведе до тежки ултрадесни неща в България. Случаят със скинарите беше неминуем резултат от това, което се направи с мигрантите. И не само крайнодесни, а просто уплашени хора, които имат жени и деца, ще се включат в подобни акции да ги наречем. Ще се активизират и агитките, казвам ви. В момента се създава изкуствено някаква тъпа ситуация. Просто защото държавата, в ужас да не би да я сметнат за недемократична, е оставила едни хора да безчинстват в нея. В моята държава! Затова трябва да се направи референдум спешно – какво да се прави с бежанците.

Вие какво предлагате?

Трябва да се направят лагери от затворен тип далеч от големите градове, строго охранявани, от които никой да не може да мърда, преди да е получил статут на бежанец.

Хейтъри, протестъри, евролиберали пак ще ви скочат заради думите ви.

Аз не съм човеконенавистен. Разбирам, че едни хора вероятно в огромната си част не са избягали от добро. Но не можеш да пускаш в държавата си лица, които не знаеш какви са. Тук не става дума за никакъв либерализъм или за това, че аз мразя някакви хора просто защото не са българи. Аз нямам нищо против, който има документи, да си живее където си иска.

Гледате ли „ВИП Брадър”?

Пациентите ли? Добре са засега. Предполагам, че до два-три дена ще започнат да им изгарят бушоните. Ще видим кой ще оцелее и кой ще излезе с по-малко негативи от Къщата.

Кого виждате като потенциален победител?

Има по-голяма вероятност да е момче. Тъй като за тези формати гласуват главно жени.

Явор Бахаров ли?

Евентуално.

По форумите се вихри масово негодувание от поведението на Деси Цонева, какъв е вашият коментар?

Всеки си носи отговорност за действията. Преценила е, че ще влезе и влиза. Аз не мога да обсъждам решенията на някой друг. Нищо друго няма да кажа.

Източник: Ретро


image0 (9K)