Андрей Райчев: „Обединените патриоти“ няма да се разпаднат

Социологът коментира, че и вицепремиерът Валери Симеонов, и министър Красимир Каракачанов са заложили на една и съща стратегия

[ad id=“225664″]

„Категорично няма да се стигне до разпад сред „Обединените патриоти“ или управляващата коалиция, управлението към момента въври изключително гладко“. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев по повод напрежението сред Патриотите.

По думите му тримата лидери в ОП идеологично нямат различния, но личните цели и представи за бъдещето се разминават. Райчев добави, че и вицепремиерът Валери Симеонов и министър Красимир Каракачанов са заложили на една и съща стратегия.

[ad id=“237001″]

„И двамата са заложили на една и съща идея, но те са доста различни хора. И двама се държат политически естествено, те не показват някакъв сътворен личен образ, а и двама са решили да заложат политическото си бъдеще, бидейки такива, каквито са, и ако хората ги искат, да продължат. Особено това се отнася до Валери Симеонов. Той е най-яркият пример от гледна точка на изявления, на конфликтност, понякога и на скандалност. Той смее да влиза до крайност в конфликти. Но това не е някаква компенсация на нещо – „ако ме искате такъв, аз ще ви управлявам“, това е репликата“, обясни той.

[ad id=“238430″]

Андрей Райчев коментира още, че въпреки липсата на сериозно напрежение сред коалицията на ОП, е напълно възможно на предстоящите Европейски избори през 2019 година те да се явят поотделно. „Акцентът сега е към европредседателството и извличането на ползи за страната ни от него, което не предполага сериозни политически сътресения’, каза още Райчев.

 


image0 (9K)