Андрей Райчев: Няма да се мине без предсрочни избори – през май или по-скоро през септември

„Иненадващото е, че деструктивните процеси вървят не само сред управляващите от малката коалиция, но и в опозицията, но в същото време хората много добре усещат, че сега не им трябват избори“, заяви пред БНТ анализаторът Михаил Константинов.

„Единственото ново е, че скандалите се пренесоха при патриотите и причината е, че арогантността на Симеонов „гръмна“, коментира от своя страна и социологът Андрей Райчев.

Те коментираха и скандала с придобиването на българско гражданство от македонци.

„Ние погрешно си мислехме, че македонците са българи. Да, те имат български корени, но вече са македонци. И ако, за да пътуват свободно в Европа трябваше да вземат гръцки, вместо български паспорти – ами ще вземат, защо не. Точно това стана с каракачаните, Гърция веднага им даде паспорти, но те си останаха българи. Предположението, че като се махне диктатурата и се махнат границите македонците ще започнат да се изживяват като българия беше погрешно. Това вече е друга нация. България е проляла реки от кръв за Македония, но независимо от всичко е време да се разделим с тази илюзия Това е илюзия“, заяви Райчев.

„Факт е, че около 90% от тези, които вземат български паспорти, не идват да живеят в България. България все още не предлага достатъчно добри условия, ние се впуснахме в една игра с предизвестен резултат и това беше грешка. Трябва да си признаем, че този канал за подобряване на демографията се оказа неефективен“, каза и Михаил Константинов.

„Парламеннът изпада в криза поради факта, че Нинова и ДПС решиха, независимо дали има договорка между тях или не, да покажат силата си. Патриотите вече са в предизборна ситуация и то тежка. Как седят в една партия хора, от които единият вика: Крим е руски, а другият: Крим е украински и руснаците са окупатори? Борисов трябва да търси нови съюзници, с тези съюзници не може да се управлява, затова според мен през май или по-скоро през септември ще имаме предсрочни избори“, прогнозира Райчев.


image0 (9K)