Ангел Джамбазки: В Турция има потресаващи нарушения! Дали там не пускат за президент и в двете урни?

В Турция се извършват потресаващи нарушения по време на изборите за президент и референдум. Изпратили сме 8 сигнала до ЦИК и настояваме за незабавно спиране на изборите там. Това обяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Сигналите засягат осемте секции в Бурса, две секции в Цариград, четири секции в Текирдaг, една секция в Люлебургас, една секция в Одрин и една секция в Чорлу. На час от тези места не допускат представители на обединени патриоти, които имат изрядни документи. На други места има организирани паралелни секционни избирателни комисии, на които очевидно организирани от турската държава хора попълват тези декларации, които трябва да попълни всеки българин, който гласува в чужбина. Тези декларации всеки избирател трябва да попълни сам. А там им ги попълват и така се опитват да съберат колко се може повече гласове. Проблемът е, че тези неграмотни хора там не могат да си попълнят декларацията. Изрично нашият Избирателен кодекс казва, че всеки трябва да попълни нещата си сам и че кампанията се води на български език. Това за нас са големи нарушения“, разказа Джамбазки.

Той изрази и друго опасение. „Много е вероятно в Турция да се пуска бюлетина за президент и в двете урни, а вотът ще се зачита. Това са ни опасенията и по тази причина искаме спиране на изборния процес. В сигналите, които сме пратили в ЦИК, се приложили снимки на ваши колеги и видео от БНТ, в което се вижда нагледно как се попълват декларации“, добави Джамбазки.


image0 (9K)