Ангела Меркел разкри пикантни подробности от миналото си, свързани са и с България

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е пренасяла контрабандно валута, когато е била по-млада и е живеела в бившата Германската демократична република (ГДР). Това призна самата тя на среща с младежи.

[ad id=“225664″]

Меркел е известна с това, че стриктно пази личния си живот от медиите. По време на дискусия с група младежи в Хановер – на тема „Да говорим за Европа“, тя обаче направи изключение и сподели пикантни подробности от миналото си.

Така стана ясно, че канцлерът на Германия е пренасяла контрабандно западна валута, когато на малдини е пътувала из Източна Европа.

В България и Румъния можехме свободно да къмпингуваме, така че се скитахме наоколо. Носихме раници с по 20 килограма на гърба си„, разказва Меркел, цитирана от престижното германско издание БИЛД.

[ad id=“263680″]

Като граждани на ГДР ни беше позволено да обменяме само по 30 марки, но само къмпинг в Будапеща струваше 10 или 15 марки. Там можете да си позволите да ядете само супи. Затова винаги се опитвахме да контрабандираме малко западна валута„, споделя един от най-влиятелните световни лидери.

Беше много трудно, но и много интересно„, признава германският канцлер.


image0 (9K)