Ана Баракова за две години струвала на данъкоплатеца над 120 000 лв. за подпиране на кресло в пленарна зала!

Помните ли Ана Баракова?

Първият независим депутат в рамките на 43-тия парламент, която успя да намери депутатско място благодарение на щастливата случайност, че е поставена под номер 13 в партийната листа на „България без цензура”, която пък получи 13 номер на изборите през 2014 г.

Какво успя да сътвори Ана Баракова за вече повече от две години като депутат? Проверка показа, че Баракова няма много поводи за гордост от кариерата си на народен представител. За 24 месеца владеещата по CV английски и руски език Баракова е участвала в едва два законопроекта, при това какви…

Подписът й лежи под проекта за промяна на Конституцията на Република България, с който трябваше да се постави началото на съдебната реформа. Това й действие обаче не може да бъде оценено по достойнство, тъй като проектът бе подписан от 180 депутати, а в изготвянето на самите промени Баракова, може би за добро, няма никакво участие.

Другият законопроект, в който участва Баракова е за промени в Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя. Внесен и отхвърлен на първо четене още на 4 ноември 2015 г.

Не си мислете, че с това се изчерпва 24-месечното участие на пловдивската дива в парламента. Тя е включена и в двете временни комисии по искане на главния прокурор Сотир Цацаров за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов от партия „Атака“, пише Фрог. Отново изключително отговорна задача за всеки парламенталист.

Учителка по професия, Баракова дори успя да зададе един въпрос по време на парламентарен контрол по време на пребиваването си в парламента, при това на тогавашния образователен министър Тодор Танев.

Тя пита как един учител със специалност „Начална училищна педагогика“ работи комплексно и преподава по всички предмети, в това число по изобразително изкуство и физическо възпитание.

„Преподавателят притежава ли необходимата квалификация по всички учебни предмети, който се изучават от първи до четвърти клас“, пита Баракова, допускайки граматическа грешка да използва „който“, а не формата за множествено число- „които“. Но поне е опитала, ще кажат някои.

За две години в парламента Баракова не е направила нито едно предложение за промени в закони между първо и второ четене, сочи още справката в парламента.

Колко ни струва удоволствието Баракова?

Трудно е да се изчисли нематериалната стойност на явлението Ана Баракова и удоволствието, което тя е донесла на българския избирател за двете си години в парламента. Що се отнася до материалната част обаче – изчисленията са възможни. Като всеки друг стриктен депутат Баракова получава по 2925 лв. месечно.

За съжаление, тъй като е независим народен представител, тя не може да участва в парламентарни комисии и да получава допълнително пари от тази си дейност. За сметка на това й се полагат т. нар. безотчетни 2/3, които са в размер от 1950 лв. Те са за подпомагане на парламентарната дейност на Баракова, която изброихме по-горе.

Сметката показва, че Баракова получава от парламента 4 875 лв. всеки месец. За 24 месеца сумата е 117 000 лв. В нея пък не влизат плащания за гориво на лични автомобили, използването на ведомствено жилище и т.н.

http://BNews.bg


image0 (9K)