Американски изтребители са прехванали два руски стратегически бомбардировача край Аляска

Ф-22 са съпровождали руските самолети докато не напускат опознавателната зона на ПВО, която се разпростира на около 320 км от западното крайбрежие на щата

[ad id=“225664″]

Американски изтребители Ф-22 са осъществили прехващане на два руски стратегически бомбардировача-ракетоносци Ту-95 в небето, западно от крайбрежието на щата Аляска. Това е съобщено от командващия аерокосмическата отбрана на Северна Америка (NORAD) Андрю Хенеси, предава ТАСС, позовавайки се на американски медии.

Според него инцидентът се е случил в петък сутринта местно време (вечерта на петък българско време) в международното въздушно пространство край Аляска.

[ad id=“263680″]

„Два базирани в щата Ф-22 прехванаха и визуално идентифицираха два руски далекообхватни бомбардировачи Ту-95, летящи в опознавателната зона на ПВО на САЩ около западното крайбрежие на Аляска, северно от Алеутските острови“, съобщава Хенеси.

Според него Ф-22 са съпровождали руските самолети докато не напускат опознавателната зона на ПВО, която се разпростира на около 320 км от западното крайбрежие на щата.

[ad id=“238430″]

Хенеси подчерта, че Ту-95 не са нарушили въздушното пространство на САЩ.


image0 (9K)