Американският посланик: Да изградим България като един истински енергиен хъб в региона

„Вярвам, че предстоящата среща между президента Тръмп и министър-председателя Борисов ще е положителна и плодотворна. Самата среща представлява възможност лидерите ни и страните ни да се опознаят, и да преминат на следващото ниво във взаимоотношенията ни.“ Това заяви за предстоящата визита на премиера Борисов в САЩ и срещата му с президента Тръмп на 25 ноември посланикът на Съединените щати в България Херо Мустафа на бизнес закуска, предаде Канал 3.

„Предполагам, че президентът Тръмп и министър-председателят Бойко Борисов ще говорят за сигурността, за инвестициите, за върховенството на закона и за сигурността на енергийните доставки. Трябва да се възползваме от настоящия етап от партньорството между САЩ и България. Стремим се да работим заедно за една по-успешна и по-стабилна България. Как виждам следващите 3 години? Нека изградим България като един истински енергиен хъб, един енергичен газов пазар в региона, така, че страната да не зависи само от един доставчик“, посочи Херо Мустафа.

По думите й целта на американската страна е „да дадем възможност втечненият природен газ да се превърне в реалност в региона“. „САЩ ще изпратят екип от технически експерти, за да разгледат възможностите за ядрения енергиен сектор в България, като посетят Белене и Козлодуй“, разкри американският посланик.

Американска търговска камара в България организира бизнес закуска с посланика на Съединените щати в България, Нейно Превъзходителство Херо Мустафа.

Това е първият бизнес форум, в който ще участва посланик Мустафа от началото на мандата си у нас.


image0 (9K)