Американец ще продължи да играе в БК Берое

Центърът Седариан Рейнс ще бъде част от тима на Берое за предстоящия сезон. Американецът се присъедини към тима в началото на годината и за кратко се превърна в истинска машина за блокади. Със зеления екип високият 206 сантиметра играч записа общо 6 двубоя, в които отбеляза 83 точки, 13,8 средно на мач, и се отчете още с впечатляващите 16 блокади, 2,6 средно в двубой. За прекараните на игрището общо 145 минути центърът има в актива си и 30 борби.

29 годишният Рейнс е роден на 12 октомври 1990г. в Питсбърг, Вирджиния. В кариерата си до момента е бил част от колежанския тим на Virginia Tech, след което на професионално ниво играя за втородивизионния аржентински Villa Angela. На полусезона е привлечен в тайландския Mono Vampire, с който печели и шампионата. Следват трансфери в катарския Al-Arabi и мароканския IRT Tanger.

През 2016г. Седариан Рейнс стъпва и на Стария континент, като се присъединява към Аполон Лимасол, Кипър. В десет срещи записва средно по 13 точки и 8,4 борби. В резултат на това е привлечен в гръцкия Аполон Патрас. В началото на сезон 2017/2018 центърът е част от състава на УСК Прага. Следва отново период в Кипър, след който центърът се насочва към Естония преди да акостира в Стара Загора.


image0 (9K)