Американец получи сметка от над 1 милион долара за лечението си от коронавирус

Американец на 70 години, борил се с коронавируса в продължение на два месеца в болница в Сиатъл, беше изненадан неприятно, получавайки сметка за лечението си на стойност над 1 милион долара, предаде „Франс прес“, цитирана от БНР.

Според в. „Сиатъл таймс“ 70-годишният Майкъл Флор е бил приет в медицинския център „Swedish Issaquah“ в Сиатъл. Той останал там 62 дни, като стигнал толкова близо до смъртта, че една вечер медицинските сестри му държали телефона, по който съпругата и двете му деца се сбогували с него.

Флор обаче се възстановил и напуснал болницата на 5 май под аплодисментите на персонала.

Сърцето му обаче „за втори път щяло да спре“, когато получил фактура от 181 страници на стойност 1 122 501,04 долара, заявил самият той пред вестника. В нея се описвали различните медицински грижи, които получил. В нея се включвали 9736 долара на ден за стая в интензивното отделение, близо 409 000 долара за поддържането на стерилна среда в продължение на 42 дни, 82 000 долара за използване на апарат за изкуствено дишане в продължение на 29 дни.

Не се очаква Флор да се наложи да плати тази сума от джоба си, защото той има медицинската застраховка за възрастни „Медикеър“, отбелязва вестникът.

Планът за икономическа помощ, приет от Конгреса, включва 100 милиона долара за болниците, лекували пациенти с Covid-19, отбелязва АФП. Снимка: БНР

 


image0 (9K)