Ама каква красавица е била жената на Васил Божков на младини!

„България Днес“ публикува непоказвани снимки на Елена Динева, жената на Васил Божков, от буйната й младост. На кадрите тя е била 17 годишна. Нейни близки от младите години я разпознават, след като я виждат в четвъртък вечерта с белезници в съда.

Въпреки че сега е на 50 години, Елена има същите вежди, квадратно лице и изражение като през 1986 година, откриха някогашните познати на хубавата Елена. Преди да се издигне до съдружник на Васил Божков, тя се е занимавала с изкуство и танци като хоби. Тренирала е джаз балет.

На мистериозната дама до сърцето на хазартния бос й се наложи да излезе от сянка, след като се сдоби с обвинения от спецпрокуратурата. Тя е обвинена в участие в престъпната група на Васил Божков, но според защитата й няма никакви доказателства срещу нея. Магистратите я пуснаха срещу рекордната гаранция от един 1,5 милиона лева. Новината завари 81-годишният баща на Елена на легло.

Генерал Любомир Динев е бивш началник на химически войски, ръководител на разкопките край Царичина, които имат за цел да открият извънземни. Той признава, че не се чувства никак добре и отказва да говори за проблемите на дъщеря си с правосъдието.

Биографията на тъста на Васил Божков е впечатляваща. Той е командир на химически взвод при 32-ри мотострелкови полк в Дупница и е сред основателите на първи Армейски батальон с химическа защита. Бил е началник на щаба на химически войски. През 1999 година е освободен от длъжност и излиза в запаса.

Дали Елена е сключила брак с хазартния бос е обсъждана тема.

„Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне в България“, казва спътницата на Божков.

Адвокатът й Трендафил Трендафилов коментира, че по делото няма приложен акт за брак, а прокурор Мария Борисова обяснява, че двамата са женени, но Елена не е взела фамилията му. Елена и Васил са заедно от 25 години. Първоначално тя започва като негова служителка, но бързо се издига. Активно участва в бизнеса му, но последните години движи делата му в Швейцария и Великобритания.

Шармантната дама и мъжът й си прехвърлят дялове на няколко фирми. Елена се занимава с издателска дейност, маркетинг и мениджмънт. В момента всички тези фирми са с наложени запори от антикорупционната комисия. Затова жената на Божков се оплака пред магистратите, че банковите сметки, които са само в една банка са блокирани.

По данни на специализирания съд вчера следобед Елена Динева още не е внесла колосалната парична гаранция и се намира в килията.

 


image0 (9K)