Ало-о-о, Манчев! За едни си майка, за други – мащеха!

Така възклицават от доста време ревностните зрители на кулинарното шоу „Черешката на тортата“ по повод оценките на шеф Манчев, които са решаващи за крайното класиране на участниците.

За Георги Милков в “Черешката” снощи – ШАПКИ ДОЛУ!

По подобен начин се развива „точкуването“ и тази седмица в епизодите от новия сезон на предаването.

Но нека си говорим за снощи, когато домакиня беше синоптичката Гери Малкоданска, поканена за втори път във формата. Вероятно продуцентите са се надявали, че за три и кусур години след първото ѝ появяване в кухнята (през 2017), тя се е понаучила да готви, но „ха дано, ама надали…“.

Кое обърка географията на доцента в “Черешката на тортата”?

Главно действащо лице край печката и котлоните беше партньорът на Гери – Алекс, който няколко пъти спомена, че той готви вкъщи, а тя яде… консумирала, по нейните думи. Общо взето къдрокоската даваше само нареждания, хилейки се и пристисквайки се в модерно обзаведената кухня, а мъжът организирано си действаше по менюто. Междувременно стана ясно, че и интериорът е по негови идеи, а и как да не е, след като само той влиза в тая светая светих.


Иначе гостите останаха доволни от вкусовете, които им сервираха на масата, оцениха по достойнство добре подредената маса и уютно обзаведения нов дом на двойката, но най-забавно се получи, когато трябваше да „изиграят“ изненадата. Безапелационен фаворит в състезанието, учудващо за всички останали участници, стана Поли Генова, която позна всички изтънчени и редки алкохолни напитки, предложени като задача. За някои от тях не ѝ беше необходимо дори да ги опита, откри кои са само по ароматите. Мъжете в групичката останаха километри назад в съревнованието. А тя с присъщата си усмивка само коментира, че все пак е музикант и е опитвала какво ли не.

Всички гласуваха с поредните десятки и дойде ред на шеф Манчев, срещу когото зрителите недоволстват и с право. Той оцени представянето на Гери Малкоданска с 8 точки, което според повечето фенове на предаването е неоправдано високо, поради факта, че тя не сготви нищо, а беше само една пърхаща с миглите си домакиня.

Довечера кулинарната седмица ще завърши певицата Поли Генова.


image0 (9K)