Али насили и уби 14-годишно момиче в Германия. Избяга в Ирак, но го върнаха

Изнасилена, убита, заровена. Трагичната съдба на 14-годишната Сузана поражда тъга. И силен гняв. Според най-новите улики, с които разполага следствието, жестокото престъпление по всяка вероятност е извършено от 20-годишния иракчанин Али Башар. Още в началото на юни обаче мъжът е успял да напусне Германия, пише Deutsche Welle.

[ad id=“225664″]

Имигрантът изнасилил и убил 14-годишната германка, после „си хванал пътя за Ирак под носа на полицията!“, коментира влиятелната германска медия.

Как е избягал? Али Башар е летял заедно със семейството си от Дюселдорф за Истанбул. След това продължил към регионалния център на кюрдите Северен Ирак – Ербил.

Предполагаемият извършител и семейството му са пътували с фалшиви имена, заяви шефът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер. Той уточни, че при проверките не е било сверено дали имената от билетите отговарят на данните от разрешителните за пребиваване в Германия.

[ad id=“263680″]

Междувременно беше съобщено, че заподозреният е бил заловен в Северен Ирак. По думите на германския вътрешен министър Хорст Зеехофер, иракчанинът е бил задържан от кюрдски сили за сигурност, които се задействали по молба на германската полиция. По информация на телевизия ZDF, Али Башар е признал вината си.

Лично началникът на Федералната полицейска служба на Германия е поел задържания в самолета до Франкфурт. Когато пристигна там, той беше откаран с хеликоптер в местен затвор.

[ad id=“238430″]

Екстрадираният е обвинен в убийството на 14-годишната Сузана Мария Фелдман. Нейното тяло е открито до железопътната линия на Висбаден, в провинция Хесе. Това стана две седмици, след като момичето беше обявено за изчезнало.

[ad id=“218548″]

Случаят изостри водения в Германия дебат за предоставяне на убежище. Убиецът Али Башар е живял в Германия от 2015 година. На него му е било отказано убежище.

Канцлерът на Федералната република Ангела Меркел похвали експедитивността на службите за сигурност в Северен Ирак. Те заловиха извършителя само за дни. Той е бил предаден от свой роднина.

 

 


image0 (9K)