Алена отговаря: Щастието подминава разведен, но семеен

Последния път, като ти писах, обещах да пиша, за да ти се похваля с новината, че с приятеля ми сме се събрали да живеем заедно.

Е, за съжаление още не сме. През май, когато трябваше да одобрят преместването му, го извикаха и му предложиха да се премести в друг град, защото там, където той искаше, необходимостта от служители била отпаднала. Разбира се, той отказа и сега пак чакаме. Тази година със сигурност няма да е, ще видим догодина. Признавам, връзката ми премина през криза, защото аз не вярвам, не му вярвам, че наистина е подал заявление. Не вярвам, защото откакто сме се запознали, го карам да подаде молба в църквата за разтрогване на църковния брак с бившата му жена и той само ме лъже, че е подал, а всъщност не е.

Алена отговаря:

Двамата с твоя партньор имате сходимост и смятам, че е меко казано неразумно да си късате нервите с битовизми, които са поправими. Преместването му ще се случи не когато той и ти искате, а когато му е отредено. Притеснителното е, че след като има неразтрогнат църковен брак и отказва да го приключи, не заради цената, а заради мързел по-скоро, енергийната връзка с бившата му съпруга съществува. Той е разведен, но не съвсем, за църквата си е семеен, пред Господ – също.

Този „дребен“ факт има силата да блокира преместването и да отдалечава от приятеля ти възможността да създаде семейно партньорство.

Говори с него и му сподели какво съм отговорила. Ако има сериозни намерения спрямо теб, нека ме попита и аз ще му отговоря, че ако не иска да си кукува сам до края на живота, трябва да разтрогне църковния си брак, след като разводът му е факт. Тези привидно дребнички камъчета могат да провалят няколко човешки живота. Ти си в трудна лична година, така че бъди търпелива, но и настоятелна.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)