Алена отговаря: Цяло или счупено, хвърли и забрави

Майка, светла й памет, почина в стаята на дъщеря ми. След кончината й направихме почистването по правилата, но за огледалото на гардероба не съм се сетила, тъй като не е срещу леглото, а от дясната страна в стаята. Притеснява ме, че ако се опитаме да го отлепим, може да се счупи.

Алена отговаря:

Учудвам се, че се тормозиш за счупването на огледалото. Майка ти, светла й памет, доста лежа в тази стая и въпреки че огледалото не е било откъм краката й, а в дясно, тя се е обръщала и образът й се е запечатвал там, докато е страдала или е била недоволна, или в сетния й час, когато никой не знае какво е говорила, споделяла и заричала на своя огледален образ, на своята все още „зрима сянка“. Споменът ми е, че сте я намерили сутринта починала, но през ум не ми е минало, че има огледало и при всичко, което съм писала по темата, не сте го покрили с чаршаф, докато я подготвяте и преди да бъде изнесена от тази стая. Възможностите са две и зависят от вашия избор.

Първата е да предпочетете целостта на гардероба, където нейната сянка продължава да живее, невидима за вас, като й пречите да се прероди, защото тази вече незрима сянка раздвоява Душата.

Втората е да го свалите, дори ако се счупи, и да сложите ново. Във всички случаи такива огледала се изхвърлят, дали цели или на парчета, те не остават в дома, ако са били в стаята на тежко болен и починал човек. Ако гардеробът не е антика и все още може да бъде купен, нищо не пречи да смените само вратата с огледалото, за да няма притеснение заради евентуалното му счупване.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)