Алена отговаря: Хвърли жартиера

Миналата година, октомври месец, синът ми беше на сватба в България на негова първа братовчедка – тя беше булката.

В края на тържеството, след като булката хвърлила букета, младоженецът свалил жартиер от крака й, а всички неженени момчета се наредили. Младоженецът щял да хвърли жартиера.

Синът ми го хванал и досега стои у него. Скоро ми разказа за случката. Има ли някакъв смисъл този ритуал и какво трябва да направи синът ми с жартиера? Вреди ли му по някакъв начин? В момента няма приятелка.

Алена отговаря:

За насаждането на този небългарски ритуал много пъти съм говорила. Той е безсмислен, независимо дали на запад или на изток се прилага. Модата обаче е заразна, а и в България все сме чуждопоклонници.

Сънът ти е твърде млад и не е трябвало да се реди с ергените. Това, че го е хванал, от една страна, е малшанс, защото за разлика от букета на булката, който хващат момите, този ритуал може да блокира приятелствата и партньорствата му и да го обрече на самота. Другата възможност е, че животът скоро ще го срещне с привидно като за него партньорка, но да бъде внимателен, защото ще сгреши, припознае ли я за своя половинка. Като добавим и че сватбеният ден за него е в личен
месец на анализ и осъзнаване на грешките, съветвам, по-скоро е задължително, да изхвърли жартиера в река по течението и да си пожелае да се освободи пътят му.

Знаеш, че синът ти има Съдбовна забрана за брак до неговата 29-а година в долната си граница, а след като е спазил изискването на първия си житейски период и е зад граница, като се освободи от жартиера, ще има приятелки и ще направи около своята 29-а година избора си за създаване на семейство.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)