Алена отговаря: Суеверие за подстригване

Наскоро стана въпрос за подстригване и аз казах, че се подстригвам често сама. Научих се от видеоклипове, понеже досега изобщо не съм доволна от посещението при фризьора.

Веднъж, че е скъпо и предпочитам сама да се оформям. Купих си две професионални ножици и оттук-оттам бретона, малко обем, получава се и спестявам 15 евро.

Колежка ми каза, че не било хубаво сам човек да се подстригва. Доколко са верни думите й?

Алена отговаря:

Като ти го е казала колежката, е трябвало да попиташ защо не е хубаво. Може би като не посещаваш фризьор, го обричаш на глад и не плащаш дължимия данък на държавата, удържан от твоите 15 евро. Намирисва ми на суеверие.

От теб чувам, че човек не бива да се подстригва сам. Стига да не си кепазиш косата, не е проблем да си я оформяш сама не само заради парите, които пестиш, а именно защото не винаги фризьорите се справят според нашите очаквания. Дори и при най-добрите може да се получи гаф, след който месеци наред да не успееш да възстановиш косите си и да си сринеш самочувствието.

Аз ще ти кажа обратната теза, в която е скрита и логиката на незримия свят. Алистър Кроули, с когото аз съм съгласна, не е допускал негови нокти или коси да попадат в чужди ръце, каквито са тези на маникюриста, педикюриста и фризьора. Сам е унищожавал тези ненужни остатъци от живота на тялото. Много добре е знаел, че енергийното въздействие и магията посредством коси и нокти могат за дни дори часове да унищожат човека. Но… да не ти внушавам страхове, те съветвам да продължиш да се подстригваш сама, без да се притесняваш, но задължително спазвай дните от книгата ми „Лунен календар на красотата“, за да не си навлечеш проблеми заради неподходящия ден за подстригване.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)